Pamatakurss vīna kultūrā

Ar mērķi attīstīt vīna kultūru Latvijā divreiz gadā Latvijas Vīnziņu (Sommeljēru) asociācija rīko profesionālus vīna kursus. Izmantojiet iespēju iegūt zināšanas no Latvijas labākajiem vīnziņiem.

Kursa ilgums ir 12 nodarbības. Nodarbības notiks vienu reizi nedēļā, tās ilgums ir 2,5 - 3 stundas.

Katrā atsevišķā nodarbībā tiek degustēti 5-7 vīni.

Mācību maksa par visu kursu (ieskaitot vīnu izmaksas) – 300 EUR.

Sekmīgie kursu beidzēji saņems Latvijas Vīnziņu asociācijas sertifikātu.

Nodarbību vieta: tiks precizēta (Rīgas centrs)

Sarakstā minēto nodarbību kārtība var tikt mainīta

Nodarbību laiks: 18:00 -20:00

 

! Asociācijas nākamo apmācību kursu plānots sākt 2019. gada 18.februārī.

 

01. oktobris Jānis Kaļķis
Ievada nodarbība*
* Vīna pazīšana, glabāšana, pasniegšana, degustācija un novērtēšana.
08. oktobris Agnese Meiersone
Dabīgais vīns un tā iegūšana*
* Vīnogu uzbūve, kultivēšana un audzēšana. Vīna stili un to ražošanas procesi.
15. oktobris Aigars Lukstiņš
Francijas vīna reģioni*
* Franču vīna darīšanas kultūra, likumdošana, klasiskās vīnogu šķirnes un slavenie vīna reģioni.
22. oktobris Gints Sniedze
Stiprinātie vīni*
* Stiprinātu vīnu izcelsme, slavenākie veidi un to ražošanas īpatnības un pasniegšanas pamatprincipi.
29. septembris Romāns Komars
Klasiskā Itālija*
* Vīna darīšanas kultūra Itālijā, likumdošana, vietējas vīnogu šķirnes un galvenie vīna reģioni.
05. novembris Raimonds Tomsons
Jaunās pasaules sarkanvīni*
* Jaunās pasaules vīna zemes, to klimata un vīndarīšanas īpatnības un vadlīnijas. Populārāks vīnogu šķirnes.
12. novembris Aigars Lukstiņš
Vācija & Austrija*
* Vācijas un Austrijas vīna reģioni un tās klimatiskas īpatnības. Klasiskās vīnogu šķirnes un vīnu klasifikācija.
26. novembris Gints Sniedze
Dzirkstošie vīni *
* Dzirkstošu vīnu daudzveidība, dažādas ražošanas metodes un stili.
03. decembris Romāns Komars
Deserta vīni*
* Deserta vīnu veidi, ražošanas metodes
10. decembris Jānis Kaļķis
Ēdienu un vīnu saderības pamatprincipi *
* Vīna un ēdiena harmoniskā saskaņa, saderības pamatprincipi un likumi.
17. decembris Raimonds Tomsons
Vīna serviss restorānā*
* Vīna pasniegšana, servēšana, dekantēšana un uzglabāšana. Komunikācija ar viesiem.
18. decembris Gints Sniedze
Ieskaite*
* Tests teorijā un “aklā” degustācija.
nosūtīt pieteikumu